Εφαρμογή για συγγραφή ελληνικών για Windows Phone 7

Εδώ και λίγες έχει ανέβει στο Windows Phone Marketplace μία εφαρμογή που επιτρέπει τη συγγραφή ελληνικών για αποστολή SMS, E-Mail και αναζήτηση σε Bing και Google. Η εφαρμογή κατασκευάστηκε για το λόγο του ότι το Windows Phone 7 στην πρώτη έκδοση δεν επιτρέπει την εισαγωγή ελληνικών χαρακτήρων. Η εφαρμογή λέγεται GreekWP7 και διατίθεται δωρεάν, και υποστηρίζει εισαγωγή κειμένου σε ελληνικούς και λατινικούς χαρακτήρες.

image

Screenshot της εφαρμογής στον emulator των Windows Phone 7

Δυστυχώς, υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί

1. Οι χαρακτήρες είναι Unicode, οπότε αν γράψετε SMS με παραπάνω από 70 χαρακτήρες και το αποστείλετε, θα χρεωθείτε με δύο SMS.

2. Δεν μπορείτε να γράψετε ελληνικά στο Subject του E-mail, αλλά μόνο στο Body

3. Δεν μπορείτε να απαντήσετε σε e-mail, απλά μόνο να συντάξετε καινούριο. Θέλω να πιστεύω ότι με το update του Ιανουαρίου για Copy/Paste θα κυκλοφορήσει και το αντίστοιχο API, ώστε να μπορείτε να κάνετε copy το ελληνικό text από την εφαρμογή, και paste σε reply e-mail από την e-mail εφαρμογή του κινητού.

4. Δεν μπορείτε να βάλετε τόνους στα ‘μικρά’. Θα το προσθέσω σε επόμενο update της εφαρμογής

Τέλος, η εφαρμογή είναι ανοιχτού κώδικα (μπορείτε να τον δείτε εδώ: http://greekwp7.codeplex.com) κάτω από την άδεια Microsoft Public License και σχεδιάστηκε/υλοποιήθηκε από εμένα και τον Βάγγο Πτερνέα.

 

image

Screenshot από το Marketplace μέσα από το Zune Software

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s