Παράταση στην ημερομηνία εγγραφής για το Imagine Cup 2009!

Το Imagine Cup είναι ένας παγκόσμιος διαγωνισμός με διάφορες κατηγορίες όπως κατασκευή λογισμικού, ρομποτική, διαχείριση συστημάτων και δικτύων, φωτογραφία, κινηματογράφο, σχεδίαση κ.α. Σκοπός του διαγωνισμού είναι οι φοιτητές να πραγματοποιήσουν τεχνολογικές (και όχι μόνο) καινοτομίες που μπορούν να κάνουν την διαφορά στον σημερινό μας κόσμο. Φέτος είναι η έκτη χρονιά του διαγωνισμού, ο οποίος τρέχει σε 100 χώρες παγκοσμίως και έχει ξεπεράσει τις 250.000 συμμετοχές.

Το φετινό θέμα είναι: «Φανταστείτε έναν κόσμο όπου η τεχνολογία μας βοηθάει να λύσουμε τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος μας σήμερα». Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν προσδιορίσει τα προβλήματα αυτά σαν τους «Στόχους της Χιλιετίας». Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους στόχους της χιλιετίας, μπορείς να δεις εδώ.

Στο φετινό διαγωνισμό υπάρχουν και καινούριες κατηγορίες: Robotics, Design, και MashUp. Με 9 κατηγορίες συνολικά για να διαγωνιστείτε, το φετινό Imagine Cup είναι το καλύτερο από όλα τα προηγούμενα!

Η χώρα μας έχει πετύχει στο παρελθόν σημαντικές διακρίσεις στο διαγωνισμό, με ομάδες να κατακτούν ακόμα και τη δεύτερη θέση στους παγκόσμιους τελικούς, οι οποίοι φέτος θα διεξαχθούν στο Κάιρο της Αιγύπτου!

Όλοι οι εγγεγραμμένοι στο Imagine Cup αποκτούν δωρεάν πρόσβαση σε λογισμικό, αλλά και σε elearning μαθήματα, μέρος των μαθημάτων για τις επίσημες πιστοποιήσεις της Microsoft. Για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτά, θα πρέπει να κάνετε register και sign in στο www.imaginecup.com, και στη συνέχεια να ακολουθήσετε το link “Learning Resources”.

Επίσης, σας προτείνουμε να επισκεφτείτε το ελληνικό φόρουμ υποστήριξης του διαγωνισμού, το StudentGuru.gr, την ελληνική κοινότητα φοιτητών με πάθος για την τεχνολογία. Εκεί μπορείς να αναζητήσειτε άτομα για να δημιουργήσετε την ομάδα σας και να συμμετάσχετε στο διαγωνισμό, να εκφράσετε κάποια απορία, αλλά και να βρειτε videos, ebooks και διάφορα tutorials σχετικά με νέες τεχνολογίες που σίγουρα θα σας ενδιαφέρουν!

Και για όσους δεν είναι σίγουροι αν θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό να διευκρινήσουμε πως η εγγραφή στο Imagine Cup δεν υποχρεώνει σε συμμετοχή!

Οι ημερομηνίες εγγραφής για τις κατηγορίες Photography, Short Film και Design πήρανε παράταση μέχρι την 1η Απριλίου!

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές μπορείτε να δείτε τη διεύθυνση http://www.imaginecup.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s